Paraska

Paraska

Paraska era singura care putea veni pe insulă fără să cobor puntea, asta după ce eu am primit-o vreo de trei ori.
Păşea pe apă fără să se scufunde, se mişca oarecum la relanti, stropii de apă zburau cu încetinitorul stârniţi de paşii ei lenţi, frunze galbene, portocalii, roşii, pluteau în jurul ei în timp ce vântul îi flutura părul şi cămaşa lungă de cânepă. Venea doar noaptea şi pleca la primul cântat al cocoşilor. Ştiam când vine, fără să o văd. La început se stârnea vântul, apoi, în pădurea din apropiere începeau să urle lupii şi păsările foşneau în cuiburi. Se simţea tot mai puternic mirosul de flori de câmp, apoi intra ea, tăcută, misterioasă, lunatică oarecum. Nu aveam ce face, nu o puteam opri. Cred că nici nu doream cu adevărat deşi după fiecare vizită mă simţeam tot mai slăbit. După ce pleca mă apucam pe pictat cu un soi de ură, de patimă bolnavă. Pictam mereu chipul blond al Annei, trupul acoperit de o cămaşă lungă de cânepă, suflată de vânt. Doar picioarele nu le terminam niciodată, părea să plutească peste firele de iarbă, ori peste apă.
Până la urmă am reuşit să fac un vin cu o aromă aparte… stăteam pe un buştean sub arşiţa stelelor, mă învăluiam în fum de ţigară şi sorbeam din vinul ăla cu aroma trupului ei. Părea că e cu mine, priveam o stea anume cu sclipiri de ambră, eram două singurătăţi supuse destinului, proiectate pe bolta cerească. Speram că peste ani, alţi îndrăgostiţi ne vor privi şi ne vor da numele lor. Ca un descântec. Ca o incantaţie preistorică.
Acolo, sub ceriul rece, pictat cu multitudinea de stele pulsând, am conştientizat, dureros, că timpul meu trece. Şi că nu pot face nimic.

@Rares Pintea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s