DE FLORII ÎN SATUL MARAMUREȘAN CĂLINEȘTI

DE FLORII ÎN SATUL MARAMUREȘAN CĂLINEȘTIAfis Florii_INTERNET

Asociația Călineștenii Țării Maramureșului în colaborare cu Biserica Greco-Catolică din localitate vă invită duminică 24 aprilie 2016, de la orele 16.00 la Biserica de lemn cu hramul Nașterii Maicii Domnului din satul Călinești ( zona Căieni) unde va avea loc evenimentul “De Florii în satul Maramureșean – Călinești”.
Vor participa grupuri vocale, coruri bisericești, interpreți de cântece religioase din Maramureș și nu numai, alături de o expoziție de pictură pe sticlă, pictate în cadrul “Școlii rădăcinilor străbune” o inițiativă pornită tot în cadrul acestei asociații.
Consider că locația este una potrivită pentru a se desfășura acest evenimet deoarece dorim să punctăm și mai mult autenticitatea straielor bătrânești, diversitatea cântecelor religioase sau priceasna din perioada postului dar și patrimoniul spiritual pe care îl moștenim fiind viu în satul Maramureșean și nu numai în timpul postului mare.
Acest eveniment l-am propus la Centrul Cultural din Sighetu Marmației în perioada când eram anjată. L-am numit pe atunci “De Florii în satul Maramureșean” deoarece Sighetul Marmației are un sat tradițional în cadrul Muzeului Satului. După înființarea Asociației Călineștenii Țării Maramureșului, m-am gândit că nu ar fi rău să duc mai departe acest gând care a apărut atunci în sufletul meu, dar care să se desfășoare cu adevătat într-un sat maramureșean.
Așa se face că satul Călinești, și Biserica Nașterea Maicii Domnului v-a prinde viață de Florii.

@Mariuca Verdes

.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s