„Ibovnicele” lui Mihai merg la Milano

afis
afis

În perioada 27- 30 septembrie, la Milano, se va desfăşura a X-a ediţie a Festivalului Românesc „România- Tradiţii şi Valori Europene ”, un festival internaţional organizat de Asociaţia Românii în Italia- Milano, în colaborare cu alte instituţii, din ţară şi din Italia.

Printre invitaţii din acest an se numără Trupa de Teatru „PROART- Slatina 2010” care va prezenta spectacolul „Ibovnice cu ochi de Maramureş“ scris de Mihai Hafia Traista, invitat de asemenea la manifestare în calitate de autor.

Volumul „Ibovnice cu ochi de Maramureş“ a apărut la Editura RCR Editorial în 2011 şi are trei secţiuni: o serie de povestiri anecdotice care îl au ca protagonist pe unchiul Fedea, exponent al hâtrilor ucraineni din nordul ţării, o colecţie de proză scurtă cu eroii plasaţi în ruralitatea fermecătoare a Maramureşului şi piesa de teatru în discuţie, cu evidente accente comico-satirice care dă şi titlul volumului. Autorul combină convingător comicul de situaţie cu graiul maramureşan, expresiv şi savuros, astfel că, la scurt timp după apariţia cărţii, piesa intră în repertoriul actorilor olteni din Slatina, coordonaţi de regizorul Nicu Ioan Popa, care reuşesc să se pună în pielea personajelor şi să potenţeze prin jocul lor inspirat latura comică a textului.

În anul 2011 la ediţia a XVIII-a a Concursului Naţional de Umor „Oltenii &… Restul Lumii”, piesa obţine locul I la secţiunea Dramaturgie Umoristică – Volum.

Fragmente din piesă, au fost jucate şi de Trupa „InDart” (regizorul Dan Simion) la „Pariu pe prietenie” – organizat de „Bocancul Literar”, de asemenea şi în „Sala cu oglinzi” a Uniunii Scriitorilor din România” cu ocazia lansării cărţi.

Anunțuri

7 gânduri despre “„Ibovnicele” lui Mihai merg la Milano

  1. Multumesc de promovare şi de invitaţie, pe furiş, pe nefuriş, chiar ne-am propus cu regizorul sa facem un turneu în Maramureş. PROART joaca multe piese şi nu se joacă când joacă …

  2. Daca unchiul Fedea e asa simpatic, il asteptam si pe la noi, asa mai spre seara cand se spun povestile alea adevarate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s