Miniatură

Miniatură1
Miniatură1
Miniatură2
Miniatură2
Miniatură3
Miniatură3
Miniatură4
Miniatură4
Miniatură5
Miniatură5

De prin Barsana…

Anunțuri

3 gânduri despre “Miniatură

  1. Nimic nu strică echilibrul locului, energiile spaţiului… verdele purificator, liniştea văzduhului albastră, doar, chiar şi pentru un ochi neavizat de arhitect, etnolog etc., hidoasele termopane albe, care ar fi putut măcar să fie pe o structură de lemn, în aceeaşi nuanţă cu lemnul bisericuţei. Se pare, dacă nu-i chiar real, că tehnologia vremurilor ne schimbă uşor, uşor tradiţiile de milenii. Păcat, mare păcat!… N-aş rămâne resemnat ca Profion, şi nici la stadiul de comentator năucit de ceea ce vede, cred că oamnenii locului ar trebui să ia atitudine, împreună cu instituţiile locale ce păstoresc cultura. Mi-e cu neputinţă să cred că nu mai există meşteri cioplitori în lemn care să fi uitat să facă o uşă simplă din lemn şi câteva ferestre.

  2. Bisericuta sau capela de mai sus este situata la cca 3 km de Barsana, intr-o vale, pe directia Costiui, este inconjurata de un mini cimitir si este amplasata intr-o zona izolata, in jur fiind doar cateva case.
    Este una dintre cele mai mici constructii din lemn in forma de biserica pe care am intalnit-o. Cei care au comandat geamurile si usa pictata au fost, probabil, bine intentionati, insa rezultatul nu este prea reusit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s