Badea Ion a lui Piştol

Dacă treci prin Cuhea Maramureşului musai e să-l cauţi pe moşul Mariş Ion zâs a lui Piştol despre care am scris şi cu altă ocazie.  E un personaj fermecător care cunoaşte istoria cea veche a locurilor, încă de pe vremea lui Bogdan Vodă, dar şi pe cea mai nouă, din timpul colectivei.

Vei fi uimit de sinceritatea şi curajul opiniilor sale, rezultate poate din experienţa celor peste 70 de ani strânşi cu grijă în palmele lui muncite ori poate doar din conştiinţa vremelniciei sale şi a noastre. 

Deşi i-am ascultat şi notat în agendă poveştile despre voievodul cuhean, despre Deac Moşu- primarul de poveste şi întâlnirea sa cu Ceauşescu, despre prieteniile şi duşmăniile din comună, pentru mine, ca pasionat într-ale fotografiei, Ion a lui Piştol este în primul rând un personaj foarte  expresiv a cărui faţă grăieşte singură, foarte convingător.


6 gânduri despre “Badea Ion a lui Piştol

  1. Mi-au placut fotografiile acestea, potretul unui barbat care spune o poveste. Cea a vietii lui obositoare si fara multe oportunitati, povestea oamenilor simpli de la tara dar cu sufletul curat.

  2. Oare ce să însemne sorbește tacticos? Cred că nici Dragoș nu vorbea așa, să nu mai zic de Bogdan. Ori poate nu tătă lumea înțelegește românește…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s