Camera albastră

Călineşti, 2010.

11 gânduri despre “Camera albastră

  1. Cerga avem, perini avem, stergare avem, blide avem, lavita avem, icoana la loc de cinste… si stapana zdravana. Da, ca-n Maramures. 🙂

  2. Pentru mine, principala calitate a unei poze trebuie sa fie povestea sau mesajul pe care il transmite sau sugereaza, apoi vin celelalte: cromatica, claritate, incadrare, etc.
    Chiar daca nu reusesc mereu asta, cel putin ma straduiesc. 🙂

  3. Se pare ca unii mai incearca sa-si amenajeze casele sau cel putin o camera in stil traditional desi tendinta e de renuntare la acest model si copierea amenajarilor interioare de tip urban.

  4. Strabunica mea avea camere zugravite in albastru. Cu „miereala”, „mieru” fiind denumirea locala a culorii albastre. In fereste avea niste perdele lundi din tifon alb, „filhonguri”. Avea paturi pe picioare inalte si noi, copii fiin de urcam pe scaun sa ne urcam in pat. Paturile aveau saltele de paie peste care erau puse perne, una langa alta, ca un fel de saltea. Casa albastra a mamei Lina era plina de blide aranjate frumos pe categorii; mari, medii,mici. Si blidele acestea inconjurau cele doua camere cu un brau frumos pe trei randuri, pictat cu dragoste si maiestrie de mesterii olari. Parca o vad in fotografia ta pe mama Lina, iubita de toate generatiile de nepoti si stranepoti. Nu se supara niciodata pe noi si nu ne certa, indiferent ce traznai faceam. Si faceam destule.

  5. Din descrierile tale inteleg ca intre Salaj si Maramures sunt foarte multe puncte comune, inclusiv la nivel de termeni regionali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s